Privatumo ir slapukų politika

Atnaujinta 2021-03-10

Privatumo ir slapukų politikoje (toliau – Politika) skaidriai ir konkrečiai išdėstome MB Virš vandens interneto svetainėje pontoninis.lt taikomus informacijos rinkimo ir naudojimo principus bei mūsų nuostatas siekiant užtikrinti asmens duomenų apsaugą. Labai vertiname savo klientų privatumą.

Politika yra taikoma atvejais, kai yra lankomasi pontoninis.lt interneto svetainėje ar užsisakote mūsų prekes. Šios politikos pagalba siekiame informuoti savo svetainės lankytojus ir klientus apie pontoninis.lt atliekamas asmens duomenų tvarkymo operacijas ir pagrindines privatumo nuostatas.

Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės kontroliuojančių institucijų nurodymais, Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų susijusių teisės aktų reikalavimais.

Asmens duomenis tvarkome šiais tikslais:

– siekiant sudaryti ir vykdyti sutartis, administruoti klientų duomenų bazę;
– teikiant elektroninės prekybos paslaugas;
– vykdant tiesioginę rinkodarą, įskaitant naujienlaiškių siuntimą;
– gerinant paslaugų kokybę;
– kitais tikslais, susijusiais su vidaus administravimu.

Renkame ir tvarkome šių kategorijų asmens duomenis:

– pagrindinius duomenis, kurie reikalingi aukščiau išvardintiems tikslams: vardą, pavardę, kontaktinius duomenis ir pan.;
– duomenis, kurie reikalingi paslaugoms teikti ar prekėms parduoti: užsakymo duomenys, sąskaitose esanti informacija, ir pan.;
– duomenis, kurie generuojami naudojantis pontoninis.lt interneto svetaine, pvz., interneto puslapio srauto duomenys – naršymo svetainėje pradžios data, laikas, trukmė, interneto vartotojo sujungimo metu naudotas IP adresas ir kt.;
– duomenys surinkti panaudojant slapukus ar kitas panašias technologijas ir kt.;
– kitus duomenis, kurie yra renkami remiantis Jūsų sutikimu ir kurie apibrėžiami išsamiai tuo metu, kai iš Jūsų prašoma sutikimo.

Kada Jūsų asmens duomenys gali būti renkami?

Galime rinkti Jūsų asmens duomenis tik vadovaudamasi teisės aktuose nurodytais teisėto tvarkymo pagrindais. Tai sutarties sudarymo ir vykdymo teisinis pagrindas, kai Jūs su MB Virš vandens (pontoninis.lt) sudarote paslaugų teikimo, prekių tiekimo ar kitą sutartį. Mūsų teisėti interesai taip pat gali būti pagrindas tvarkyti duomenis, pavyzdžiui, kai siunčiame naujienlaiškius bei informuojame apie prekes ar paslaugas aukščiau paminėtais tikslais. Jūsų sutikimas – dar vienas pagrindas, kuriuo galime tvarkyti asmens duomenis (pavyzdžiui, vykdant tiesioginę rinkodarą, kai teikiami individualizuoti pasiūlymai, paremti kliento individualia analize ar kitais atvejais). Galime tvarkyti Jūsų asmens duomenis ir atvejais jei tektų vykdyti teisines prievoles (kad vykdytume norminių aktų reikalavimus, taip pat pateiktume atsakymus į valstybės ir savivaldybių teisėtas užklausas ir kt.) ar kitais teisės aktuose nustatytais teisėto tvarkymo pagrindais.

Kiek laiko Jūsų duomenys yra saugomi?

Saugome Jūsų asmens duomenis ne ilgiau, negu to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ar numato teisės aktai, jeigu juose yra nustatytas ilgesnis duomenų saugojimas. Asmens duomenys paprastai saugomi tol, kol iš sutartinių santykių gali kilti pagrįstų reikalavimų arba kiek tai reikalinga MB Virš vandens teisėtiems interesams įgyvendinti ir apsaugoti. Nebereikalingi asmens duomenys sunaikinami.

Tvarkant asmens duomenis galime priskirti Jus tam tikrai klientų kategorijai, tačiau tik tiek, kiek tai susiję su pasiūlymu, kad galėtume pateikti individualius pasiūlymus, pritaikytume turinį pagal vartotojo interesus, informuotume apie prekes ir paslaugas.

Imamės visų galimų priemonių užtikrinti, kad asmens duomenys būtų tvarkomi tiksliai, sąžiningai ir teisėtai, kad jie būtų tvarkomi tik nustatytais tikslais, griežtai laikantis teisės aktuose nustatytų aiškių ir skaidrių asmens duomenų tvarkymo reikalavimų.

Kam teikiame ar galime teikti asmens duomenis?

– asmens duomenis galime teikti duomenų tvarkytojams, kurie atlieka MB Virš vandens tam tikrus darbus ir teikia paslaugas (tarpininkai, kurie tvarko duomenis tam, kad sudaryti ir administruoti sutartis su klientais; buhalterijos paslaugų bendrovės, kurios duomenis tvarko tik tiek, kiek yra būtina teikti buhalterijos paslaugas; informacinių technologijų bendrovės, kurios duomenis tvarko, kad užtikrintų informacinių sistemų kūrimą, tobulinimą ir palaikymą; bendrovės, kurios užtikrina pranešimų klientams siuntimą, teikia apsaugos ir kitas paslaugas);
– teismui, teisėsaugos įstaigoms ar valstybės institucijoms tiek, kiek tokį teikimą nustato teisės aktų reikalavimai;
– kitiems asmenims Jūsų sutikimu, jei toks sutikimas gaunamas dėl konkretaus atvejo.

Svetainėje pontoninis.lt renkami duomenys

– administruodami interneto svetainę bei diagnozuodami sutrikimus pontoninis.lt serverio darbe, galime naudoti lankytojų kompiuterių IP adresus. IP adresas – tai kompiuterį identifikuojantis unikalus kodas tinkluose. Jis gali būti naudojamas nustatant lankytoją ir renkant įvairią demografinę informaciją;
– naudodami slapukus renkame duomenis apie svetainės naudojimą. Informacija apie slapukus, slapukų tipai ir jų paskirtis yra pateikti žemiau;
– registruojantis mūsų naujienlaišiui renkame vartotojo identifikavimui būtiną pagrindinę informaciją, kurią pateikiate pildydami registracijos naujienlaiškiui formą, t. y. vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą ir telefono numerį.
– įsigyjant prekių ar paslaugų mūsų elektroninėje parduotuvėje renkame duomenis, kurie yra reikalingi tinkamam užsakymo įvykdymui, pavyzdžiui kontaktiniai duomenys bei susiję įrašai. Duomenys saugomi 5 metus nuo užsakymo arba paskutinio kliento prisijungimo prie kliento paskyros momento.

Surinktus duomenis apie mūsų svetainės lankytojus atsakingai saugome nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų.

Naujienlaiškiai

Svetainėje pontoninis.lt įvesdami savo el. pašto adresą galite užsisakyti naujienlaiškius, kurie leis pirmiesiems sužinoti apie specialius mūsų pasiūlymus ir naujienas. Įvedus elektroninio pašto adresą ir užsakius naujienlaiškį, Jūsų nurodytu el. paštu išsiųsime nuorodą patvirtinimui.

Užsisakius naujienlaiškį, Jūsų el. pašto adresą naudosime remdamasi Jūsų sutikimu, kurį galite bet kuriuo metu atšaukti. Jūsų el. pašto adresą galime perduoti tretiesiems asmenims, teikiantiems specializuotas paslaugas, tik tam, kad išsiųsti Jums skirtą naujienlaiškį.

Išsiuntus naujienlaiškį, galime rinkti statistinius duomenis apie Jūsų elgesį, pavyzdžiui, ar atidarėte el. laišką, kokias nuorodas paspaudėte.

Jūsų el. pašto adresą naujienlaiškių siuntimo tikslu tvarkysime iki Jūsų atsisakymo gauti MB Virš vandens (pontoninis.lt) pasiūlymus. Atsisakyti naujienlaiškių prenumeratos galite naujienlaiškio apačioje paspausdami atitinkamą nuorodą arba kitais šioje politikoje nurodytais būdais.

Apie slapukus ir jų naudojimą

Slapukas (angl. cookie) – tai mažas tekstinis failas, kurį interneto svetainė įrašo į Jūsų kompiuterio arba mobilaus prietaiso naršyklės atmintį, kai Jūs apsilankote svetainėje. Sekantį kartą apsilankius svetainėje šis failas gali būti nuskaitytas, kad svetainė ar galėtų atpažinti Jūsų kompiuterį ar mobilųjį prietaisą.

Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti Jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie svetainės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę, klientų aptarnavimą ir mūsų teikiamas paslaugas.

Slapukai įprastai naudojami šiais tikslais:

Techniniai slapukai: savo lankytojams stengiamės pasiūlyti pažangią, paprastą naudoti svetainę, kuri automatiškai prisitaiko prie jų poreikių ir norų. Norėdami tai pasiekti naudojame techninius slapukus, kurie padeda rodyti Jums mūsų svetainę, padeda užtikrinti jos funkcionalumą, sukurti vartotojo paskyrą, prisijungti ir tvarkyti jūsų užsakymus. Šie techniniai slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui.

Funkciniai slapukai: taip pat naudojame funkcinius slapukus prisiminti jūsų pageidavimus ir padėti naudoti mūsų svetainę veiksmingai bei efektyviai. Pavyzdžiui, šie slapukai prisimena jūsų pageidaujamą kalbą, paieškas ir anksčiau peržiūrėtas prekes. Šiuos slapukus galime naudoti ir jūsų registracijos informacijai prisiminti, kad kaskart apsilankius mūsų svetainėje Jums nereikėtų iš naujo įvesti prisijungimo duomenų. Šie funkciniai slapukai nėra būtini svetainei funkcionuoti, tačiau prideda funkcionalumo ir pagerina jūsų naudojimosi pontoninis.lt svetaine patirtį.

Analitiniai slapukai: šiuos slapukus naudojame įgyti įžvalgų apie tai, kaip mūsų lankytojai naudoja pontoninis.lt svetainę. Tokiu būdu galime optimizuoti ir pagerinti savo svetainę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą bei užtikrinti, kad vis dar esame įdomūs ir aktualūs. Galime rinkti duomenis apie jūsų peržiūrėtus internetinius puslapius, iš kurių puslapių atėjote, kokius el. laiškus atvėrėte ir į kuriuos sureagavote bei informaciją apie datą ir laiką. Tai reiškia, kad galime naudoti informaciją apie Jus ir tai, kaip naudojate pontoninis.lt svetainę, pavyzdžiui, apsilankymo dažnumą, paspaudimų skaičių tam tikrame puslapyje, naudotus paieškos žodžius ir kt. Kaip mūsų reklaminių kampanijų dalį, galime panaudoti analitinius slapukus, kad sužinotume, kaip vartotojai naršo mūsų svetainėje po to, kai jiems parodoma reklama internete. Tai gali apimti ir reklamas trečiųjų šalių svetainėse.

Komerciniai slapukai: naudojame savo ir trečiųjų šalių slapukus, kad savo bei kitose svetainėse rodytume suasmenintą reklamą. Tai vadinama „pakartotine rinkodara“, kuri pagrįsta naršymo veiksmais, pavyzdžiui, jūsų ieškotomis, peržiūrėtomis prekėmis ar paslaugomis.

Slapukai taip pat naudojami tam, kad būtų užregistruota, ar sutinkate, kad pontoninis.lt svetainėje būtų naudojami slapukai, kad šis klausimas nebūtų užduodamas kiekvieną kartą apsilankant svetainėje.

Prieigą prie statistinių duomenų apie pontoninis.lt svetainės lankytojus turi MB Virš vandens bendrijos nariai, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.

Prieigą prie techninių įrašų taip pat gali turėti MB Virš vandens partneriai, kurie teikia pontoninis.lt interneto svetainės turinio valdymo įrankius ar administruoja svetainės rinkodarą. „Google Analytics“ įrankį suteikia JAV įmonė „Google Inc.“, tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimus. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Ką galite pasirinkti?

Apsilankę pontoninis.lt interneto svetainėje Jūs galite pasirinkti, ar norite naudoti slapukus. Slapukus galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. „Internet Explorer“, „Safari“, „Firefox“, „Chrome“ ar kitos naršyklės nustatymuose galite pasirinkti, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos atmesti. Galite ištrinti visus jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi. Šių nustatymų buvimo vieta priklauso nuo jūsų naudojamos naršyklės.

Daugumoje naršyklių galima:

– patikrinti, kokie slapukai yra įrašyti, ir ištrinti atskirus slapukus;
– blokuoti trečiųjų šalių slapukus;
– blokuoti slapukus iš konkrečių interneto svetainių;
– blokuoti visų slapukų siuntimą;
– uždarant naršyklę ištrinti visus slapukus.

Jei nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite bet kada atšaukti sutikimą juos naudoti pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių, įskaitant pontoninis.lt svetainę, neveiks tinkamai. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės pontoninis.lt internetine svetaine.

Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, tiesiog apsilankykite puslapyje www.allaboutcookies.org ir jūsų naršyklės pagalbos puslapyje.

Duomenys apie naudojamus slapukus

PavadinimasAprašymasSukūrimo momentas/ Galiojimo laikas
wordpress_logged_in_*Naudojamas svetainės vystymui.Įėjimo į puslapį metu/
iki interneto svetainės lango uždarymo
actppresenceNaudojamas reklamų rodymo dažnumui nustatyti.Pirmą kartą atėjus į puslapį/
1 metai
_fbcNaudojamas nustatyti paskutinį apsilankymą parduotuvėje.Pirmą kartą atėjus į puslapį/
2 metai
xsNaudojami unikalaus seanso ID nustatymui ir išsaugojimui.Pirmą kartą atėjus į puslapį/
3 mėn.
frNaudojami reklamų pateikimui ir/arba pakartotinės reklamos pateikimui.Pirmą kartą atėjus į puslapį/
3 mėn.
_fbpNaudojami stebėti lankytojų apsilankymus kitose svetainėse.Pirmą kartą atėjus į puslapį/
3 mėn.
datrNaudojami apsisaugojimui nuo sukčiavimo.Pirmą kartą atėjus į puslapį/
2 metai
sbNaudojami lankytojų naršyklės informacijos išsaugojimui siekiant pritaikyti svetainę visiems lankytojams.Pirmą kartą atėjus į puslapį/
2 metai
wdNaudojami nustatyti lankytojų ekrano skiriamąją gebą, siekiant pritaikyti svetainę visiems lankytojams.Pirmą kartą atėjus į puslapį/1 sav.
actLeidžia palikti lankytojus prisijungusius.Pirmą kartą atėjus į puslapį/90 d.
c_userPriskiria lankytojui unikalų ID.Pirmą kartą atėjus į puslapį/90 d.
csmNaudojami apsisaugojimui nuo sukčiavimo.Pirmą kartą atėjus į puslapį/90 d.
presencePadeda stebėti, ar lankytojo naršyklės skirtukas yra aktyvus.Pirmą kartą atėjus į puslapį/viena sesija
complianz_configPadeda sekti BDAR reikalavimus ir sekti lankytojų sutikimus.Pirmą kartą atėjus į puslapį/
1 metai

Mūsų svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad MB Virš vandens nėra atsakinga už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš pontoninis.lt interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

Asmens duomenų saugumas

Jūsų Asmens duomenys tvarkomi atsakingai ir saugiai. Nustatydami asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat duomenų tvarkymo metu, įgyvendiname tinkamas teisės aktuose nustatytas duomenų apsaugos technines ir organizacines priemones, skirtas apsaugoti Jūsų tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

Asmens duomenų saugumo priemonės nustatomos atsižvelgiant į rizikas, kurios kyla tvarkant asmens duomenis.

Jūs turite teisę:

– kreiptis į MB Virš vandens su prašymu suteikti informaciją apie MB Virš vandens tvarkomus Jūsų asmens duomenis, iš kur ir kaip asmens duomenys yra surinkti bei kaip MB Virš vandens juos tvarko;
– kreiptis į MB Virš vandens su prašymu ištaisyti Jūsų asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai susipažinę su asmens duomenimis Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs;
– kreiptis į MB Virš vandens su prašymu sunaikinti asmens duomenis ar sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai susipažinę su savo asmens duomenimis Jūs nustatote, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai, tvarkomi pertekliniai asmens duomenys ar egzistuoja kiti teisės aktuose nustatyti pagrindai;
– nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, arba dėl teisėto intereso, kurio siekia MB Virš vandens arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys. 
– susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu gauti su savimi susijusius asmens duomenis, kuriuos pateikėte MB Virš vandens.

Dėl savo teisių įgyvendinimo ar nusiskundimų, galite kreiptis į elektroniniu paštu [email protected] Taip pat galite kreiptis ir į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, tačiau visuomet sieksime visus klausimus išspręsti tiesiogiai kartu su Jumis.

Jei dėl šioje privatumo politikoje pateiktos informacijos Jums iškiltų klausimų, maloniai prašome kreiptis el. paštu [email protected] ar telefonu nr. +370 622 30 220.

Kaip sužinoti apie šios politikos pakeitimus?

MB Virš vandens atnaujinus šią privatumo ir slapukų politiką, apie atnaujinimą pranešime šio puslapio viršuje, nurodydami atnaujinimo datą.